z

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

d

10% korting op een kaartje voor de tentoonstelling Thelwell’s Pony Parade

helwell’s Pony Parade: A Century of Charm and Wit
Celebrating the life of illustrator Norman Thelwell 

De humoristische en grillige wereld van Norman Thelwell
Ga mee op een boeiende reis door het leven van de Britse illustrator Norman Thelwell tijdens de tentoonstelling Thelwell’s Pony Parade. Van zijn vroege begin tot zijn blijvende nalatenschap, deze tentoonstelling toont Thelwell’s unieke vermogen om de charme en geestigheid van het dagelijks leven vast te leggen. 

Van vroege begin naar uitzonderlijke carrière
Geïnspireerd door zijn liefde voor dieren, vooral pony’s, bracht Thelwell’s grillige illustraties hun lieflijke eigenaardigheden en fratsen tot leven. Naarmate zijn talent tot bloei kwam, ontwikkelde hij een kenmerkende stijl die zijn illustere carrière zou definiëren. 

Thelwell’s pad leidde hem naar het lesgeven, waar hij zijn vaardigheden verfijnde terwijl hij zijn kennis deelde met aspirant-kunstenaars. Zijn ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog beïnvloedden zijn artistieke discipline en oog voor detail, wat duidelijk werd in zijn iconische illustratiestijl. Een belangrijk keerpunt kwam toen Thelwell zijn samenwerking met Punch magazine begon. Meer dan 25 jaar sierden zijn illustraties de pagina’s, waarmee hij lezers vermaakte met humoristische en herkenbare afbeeldingen van menselijk gedrag. Het was echter zijn portrettering van de Thelwell-pony’s die zijn nalatenschap verzekerde. Deze lieve maar wel ondeugende pony’s werden iconische symbolen van humor en paardenavonturen, die resoneren bij zowel paardensportliefhebbers als een breder publiek. 

Eerbetoon aan Norman Thelwell’s creatieve nalatenschap
Twee jaar geleden kreeg Elsbeth Bos van De Hollandsche Manege in Amsterdam de kans om het werk van Thelwell naar Nederland te halen. Met de wens om het Levend Paardenmuseum, dat deel uitmaakt van de manege, tijdens de feestelijke decemberperiode op een betoverende en passende manier in te richten, ging Elsbeth op zoek naar een uniek evenement. Dit resulteerde in Thelwell’s Pony Parade. Met de aanwezigheid van de vertederende Thelwell-pony’s in het museum tijdens Kerstmis, hoopt Elsbeth niet alleen magie en nostalgie te brengen, maar wil ze ook de liefde voor Thelwell doorgeven aan de volgende generatie pony- en paardenliefhebbers. 

Met de betrokkenheid van paardenkunstcurator Joyce Ter Horst (Paard Verzameld) en David Thelwell, de zoon van Norman Thelwell, is de tentoonstelling verrijkt en authentiek geworden. Hun  expertise en kennis, maakt  dat de tentoonstelling een eerbetoon is aan Norman Thelwell en zijn creatieve nalatenschap. 

Kom naar Thelwell’s Pony Parade en ervaar de tijdloze aantrekkingskracht van deze geliefde pony’s.
Bezoekers van de tentoonstelling Thelwell’s Pony Parade krijgen de unieke kans om originele kunstwerken, boekomslagen, schetsen en schetsboeken, evenals persoonlijke items en tekenmateriaal, gebruikt door de kunstenaar te zien. Dit stelt bezoekers in staat om inzicht te krijgen in het creatieve proces van Norman Thelwell en zijn artistieke bijdragen verder te waarderen. 

Sluit je aan bij Thelwell’s Pony Parade: A Century of Charm and Wit om de blijvende nalatenschap van Norman Thelwell te vieren. Dompel jezelf onder in zijn grillige wereld en ervaar de tijdloze aantrekkingskracht van deze geliefde pony’s. 

 

 

Speciale korting op kaartjes voor Horses United abonnees
Voor Horse United-abonnees is er een speciale aanbieding beschikbaar. Door gebruik te maken van de actiecode ontvangen abonnees 10% korting op een kaartje voor de tentoonstelling Thelwell’s Pony Parade. Abonnees kunnen deze korting verkrijgen door de actiecode te gebruiken tijdens het aankoopproces, zowel bij de kassa van het Levend Paardenmuseum als bij het online bestellen van kaartjes. 

We nodigen iedereen uit om de tentoonstelling  Thelwell’s Pony Parade: a Century of Charm and Wit te bezoeken, om het leven en de blijvende nalatenschap van Norman Thelwell te vieren. Dompel jezelf onder in zijn grillige wereld en ervaar de tijdloze aantrekkingskracht van deze geliefde pony’s. 

Thelwell’s Pony Parade: A Century of Charm and Wit
Celebrating the life and legacy of illustrator Norman Thelwell

11 December 2023 – 7 Februari 2024
De Hollandsche Manege | Levend Paardenmuseum  Vondelstraat 140, Amsterdam
Kaarten verkrijgbaar aan de deur of online 

Wordt nu lid en maak gelijk gebruik van de kortingscode. Voordeel voor alle paardenliefhebbers Klik hier